Author Archives: amcpic

Els óssos d’United Buddy Bears

Si anem a Berlín trobarem arreu uns óssos d’uns dos metres d’alçada que són coneguts com els Buddy Bears. Buddy, amic, company.

Des del 4 de juliol al 14 d’agost d’enguany els óssos de les diferents ambaixades de la ciutat, dels països reconeguts per les Nacions Unides, han estat objecte d’una exposició davant de la Bahnhof Wittenbergplatz a l’aire lliure. Són els óssos d’United Buddy Bears. Totes aquestes escultures han estat dissenyades individualment per un artista del país respectiu. United Buddy Bears és un projecte que formen un cercle d’unes 150 escultures d’óssos i que promou la millor coneixença per comprendre’ns millor, per confiar més els uns amb els altres i, en definitiva, conviure millor. Té la finalitat benèfica d’ajudar als nens necessitats.

S’han fet altres exposicions en els darrers anys dins i fora de la ciutat. Des del 2004, quan van començar a sortir de Berlín, han viatjat a

2004: Kitzbühel (Àustria), Hong Kong, Istanbul
2005: Tòquio, Seül
2006: Sydney, Berlín, Viena
2007: El Caire, Jerusalem
2008: Varsòvia, Stuttgart, Pyongyang
2009: Buenos Aires, Montevideo
2010: Berlín, Astanà, Hèlsinki
2011: Sofia, Berlín, Kuala Lumpur
2012: Nova Delhi, Sant Petersburg, París
2013: Iekaterinburg
2014: Rio de Janeiro
2015: L’Havana, Santiago de Xile
2016: Penang
En el programa hi figura Barcelona com a futura ciutat receptora de l’exposició.

Més informació a
berlin.de (alemany)
buddy-baer.com (castellà)
viquipèdia (català)

Gaby Vázquez coneguda col·laboradora d’aquesta pàgina ens ha aportat unes fotos de l’esdeveniment.

L’ós de l’Ajuntament de Schöneberg

Tempelhof-Schöneberg és un dels dotze districtes administratius en els quals es divideix Berlín, la capital federal d’Alemanya. Actualment és també anomenat setè districte. El seu nom respon a la unió l’any 2001 dels antics districtes de Tempelhof i Schöneberg, que reben el nom dels dos barris més importants i cèntrics de la zona. El seu escut reflecteix de la mateixa manera la unió entre tots dos. La seva seu administrativa es troba al Rathaus Schöneberg, a la John-Kennedy-Platz. Amb una extensió de 53,1 km², 336.282 habitants (30 nov. 2010) i una densitat de població de 6334/km², es tracta del segon districte més poblat de la ciutat després de Pankow. (informació obtinguda de la Viquipèdia).

Davant de l'Ajuntament de Schöneberg. Tempelhof-Schöneberg és un dels dotze districtes administratius en els quals es divideix Berlín, la capital federal d'Alemanya. Actualment és també anomenat setè districte. El seu nom respon a la unió l'any 2001 dels antics districtes de Tempelhof i Schöneberg, que reben el nom dels dos barris més importants i cèntrics de la zona. El seu escut reflecteix de la mateixa manera la unió entre tots dos. La seva seu administrativa es troba al Rathaus Schöneberg, a la John-Kennedy-Platz. Amb una extensió de 53,1 km², 336.282 habitants (30 nov. 2010) i una densitat de població de 6334/km², es tracta del segon districte més poblat de la ciutat després de Pankow. (informació obtinguda de la Viquipèdia). En aquest lloc és on JFK va fer el discurs en el que va pronunciar la cèlebre frase "Ich bin ein Berliner" («Jo sóc un berlinès») en el context de la guerra freda. Vegeu aquest enllaç

En aquest lloc és on JFK va fer el discurs en el que va pronunciar la cèlebre frase “Ich bin ein Berliner” («Jo sóc un berlinès») en el context de la guerra freda. Vegeu aquest enllaç

Més óssos que surten de l’amagatall

Un parell més d’óssos de Berlín. Un d’ells -en Kesha- patrocinat per Warsteiner&Restaurant Emmas, i l’altre que, encara que no en sabem més detalls, està tot cofoi per haver-se penjat una medalla de bronze als Jocs Olímpics d’Atenes.

Aportació: Marta Bou
Aportació: Marta Bou

Aportació: Marta Bou
Aportació: Marta Bou

Animals que criden l’atenció

María José Fuster, en el seu blog Procoleccionismo, ha redactat un simpàtic article sobre el Bestioler urbà titulat Una colección de bestiario urbano amb el suggerent títol de Atención: ¡ANIMALES SUELTOS!.  En aquest escrit comença fent una referència històrica dels bestiaris per tot seguit, referir-se al subjecte d’aquesta col·lecció i a com va començar. María José s’ha especialitzat a parlar dels col·leccionistes i de les col·leccions. Temps enrere ja es va referir a Cronovies en el seu blog on podreu trobar-ne d’altres molt originals, com la seva, en particular, que aplega fotos de cases construïdes sobre la via pública.