Curiositats

Els óssos d’United Buddy Bears

Si anem a Berlín trobarem arreu uns óssos d’uns dos metres d’alçada que són coneguts com els Buddy Bears. Buddy, amic, company.

Des del 4 de juliol al 14 d’agost d’enguany els óssos de les diferents ambaixades de la ciutat, dels països reconeguts per les Nacions Unides, han estat objecte d’una exposició davant de la Bahnhof Wittenbergplatz a l’aire lliure. Són els óssos d’United Buddy Bears. Totes aquestes escultures han estat dissenyades individualment per un artista del país respectiu. United Buddy Bears és un projecte que formen un cercle d’unes 150 escultures d’óssos i que promou la millor coneixença per comprendre’ns millor, per confiar més els uns amb els altres i, en definitiva, conviure millor. Té la finalitat benèfica d’ajudar als nens necessitats.

S’han fet altres exposicions en els darrers anys dins i fora de la ciutat. Des del 2004, quan van començar a sortir de Berlín, han viatjat a

2004: Kitzbühel (Àustria), Hong Kong, Istanbul
2005: Tòquio, Seül
2006: Sydney, Berlín, Viena
2007: El Caire, Jerusalem
2008: Varsòvia, Stuttgart, Pyongyang
2009: Buenos Aires, Montevideo
2010: Berlín, Astanà, Hèlsinki
2011: Sofia, Berlín, Kuala Lumpur
2012: Nova Delhi, Sant Petersburg, París
2013: Iekaterinburg
2014: Rio de Janeiro
2015: L’Havana, Santiago de Xile
2016: Penang
En el programa hi figura Barcelona com a futura ciutat receptora de l’exposició.

Més informació a
berlin.de (alemany)
buddy-baer.com (castellà)
viquipèdia (català)

Gaby Vázquez coneguda col·laboradora d’aquesta pàgina ens ha aportat unes fotos de l’esdeveniment.

L’ós de l’Ajuntament de Schöneberg

Tempelhof-Schöneberg és un dels dotze districtes administratius en els quals es divideix Berlín, la capital federal d’Alemanya. Actualment és també anomenat setè districte. El seu nom respon a la unió l’any 2001 dels antics districtes de Tempelhof i Schöneberg, que reben el nom dels dos barris més importants i cèntrics de la zona. El seu escut reflecteix de la mateixa manera la unió entre tots dos. La seva seu administrativa es troba al Rathaus Schöneberg, a la John-Kennedy-Platz. Amb una extensió de 53,1 km², 336.282 habitants (30 nov. 2010) i una densitat de població de 6334/km², es tracta del segon districte més poblat de la ciutat després de Pankow. (informació obtinguda de la Viquipèdia).

Davant de l'Ajuntament de Schöneberg. Tempelhof-Schöneberg és un dels dotze districtes administratius en els quals es divideix Berlín, la capital federal d'Alemanya. Actualment és també anomenat setè districte. El seu nom respon a la unió l'any 2001 dels antics districtes de Tempelhof i Schöneberg, que reben el nom dels dos barris més importants i cèntrics de la zona. El seu escut reflecteix de la mateixa manera la unió entre tots dos. La seva seu administrativa es troba al Rathaus Schöneberg, a la John-Kennedy-Platz. Amb una extensió de 53,1 km², 336.282 habitants (30 nov. 2010) i una densitat de població de 6334/km², es tracta del segon districte més poblat de la ciutat després de Pankow. (informació obtinguda de la Viquipèdia). En aquest lloc és on JFK va fer el discurs en el que va pronunciar la cèlebre frase "Ich bin ein Berliner" («Jo sóc un berlinès») en el context de la guerra freda. Vegeu aquest enllaç

En aquest lloc és on JFK va fer el discurs en el que va pronunciar la cèlebre frase “Ich bin ein Berliner” («Jo sóc un berlinès») en el context de la guerra freda. Vegeu aquest enllaç

L’ós de l’hotel Ramada Alexanderplatz

Osset davant l’hotel Ramada Alexanderplatz. Foto GBiB.

Amb la imatge d’aquest ós que ens envia en GBiB renovem la portada d’aquest bloc. És la darrere incorporació i està situat davant l’hotel Ramada Alexanderplatz. Segur que per Berlín encara en queden molts, però ja aniran arribant. L’ós té els dibuixos de la façana i d’algunes estances de l’hotel i també, signatures de gent que no té millor cosa a fer.

Bestiari a la ciutat

 

A vegades passejant per alguna gran ciutat ens hem trobat algun element característic que es repeteix i que serveix per identificar a la pròpia ciutat o bé per cridar l’atenció amb finalitats diverses, sovint benèfiques. Això és el que m’he trobat a Berlín i a Budapest. Recordareu que l’any 2005 a Barcelona, com a molts altres indrets d’arreu del planeta, es va fer la CowParade i no era estrany, passejant-hi, topar-te amb una vaca de colors. Doncs bé, en aquest bloc tractaré d’agrupar totes les manifestacions d’aquest tipus que vagi ensopegant i alhora també estic obert a aportacions d’altri. Em cenyiré als animals.

Per començar hi trobarem, agrupat en pestanyes
Barcelona, CowParade 2005
Berlín, l’ós símbol de la ciutat
Budapest, l’elefant